Sinema izle , film izle : Cinetr

cinetr de sinema izle . Burada yüzlerce yerli ve yabancı filmi ücretsiz izleyin. indirmeden sinema izleme adresiniz.

Online sinema filmleri izleyebileceğiniz , indirmeden film izleyeceğiniz adresimize hoşgeldiniz. İyi seyirler
  • film izleme portalına hoşgeldiniz...

Cinetr , Film izle , 120 Filmi

Posted by bilen kadın On 03:16 0 yorum

Gerçek bir "Kurtuluş Savaşı" dramını çarpıcı bir şekilde sinema perdesine uyarlayan sinema dostlarına minnettarız.Milli mücadele döneminin o inanılması güç durumlarının anlatıldığı filmi izlemeyen kalmamalı..
Yönetmen:Murat Saraçoğlu
Gösterim Tarihi:5 Şubat 2008
Senaryo:Özhan Eren
Görüntü Yönetmeni:Mustafa Kuşçu
Süresi:120 dakika

Van :19 Haziran;

O günler,ülkemizin büyük toprak kayıpları ve milyonlarca insanımızın da büyük perişanlıklar yaşamasına neden olan Balkan Harbi'nden henüz kurtulduğumuz günlerdir,yaralarımızı sarıp ülkemizi feraha çıkartmaya çalıştığımız barış günleridir.

Ancak o günler de çok sürmez,yaz aylarında Avrupa'da başlayan 1.Dünya Harbi ülkemizie sıçrar.Ruslar Doğu Anadolu'da Erzurum istikametinde taaruza geçerler.Büyük bir isyana gebe olan Van'daki Jandarma Tümeni şehirden ayrılır ve Kafkas Cephesi'nde Ruslara ölüm-kalım mücadelesine girişir.Aralık 1914'te Sarıkamış Harbi'nin başlamasıyla birlikte çatışmalar yoğunlaşır ve bir gün jandarma Tümenin'nin de cephanesi tükenir.

Van'da az da olsa cephane vardır.Sınırda ki askerlere gönderilmek istenir fakat elde doğru dürüst kağnı bile kalmadığı gibi eli tüfek tutan hemen herkez de cephelerdedir.

Hiç bir çare bulunamaz,neticede 12 ile 17 arasında değişen çocuklar gönüllü olurlar.Hemen hazırlıklara girişilir.120 çocuk 1915 Ocak ayının donduran ayazlarında cephaneyi sırtlanır,karlı dağlara doğru yürümeye başlar..











0 Response for the "Cinetr , Film izle , 120 Filmi"

Yorum Gönder

Cinema diziler

Search